Slechte nachtrust

24-02-2011

Adviezen uit de loopgraven

Vraag: Ik heb geen comfortabele rust 's nachts. Na een paar uur ben ik wakker om mijn vrouw te verplaatsen. Geen van ons krijgt een goede nachtrust en we zijn uitgeput de volgende dag. Heeft u nog suggesties?

Sandra Stuban: Aan de ongestoorde slaap 's nachts is van cruciaal belang voor jullie beiden om te kunnen presteren op uw hoogtepunt  van de volgende dag. Ik heb twee aanbevelingen die het best samen worden gebruikt. Eerste, een speciale matras of overlay zorgt voor een basisniveau van comfort en voorkomt doorliggen bij het verplaatsen van de patient. Er zijn verschillende soorten, en ik heb er veel geprobeerd. Persoonlijk heb ik liever een dynamische luchtstroom matras. Dit betekent simpelweg dat de lucht constant in beweging is door de cellen van de matras die een subtiele, zachte, rustgevende trillende sensatie.

Ten tweede, een goede positionering 's nachts is erg belangrijk. Ik zal u vertellen wat voor mij werkt. We beginnen met ervoor te zorgen dat mijn nacht kleren glad zijn onder mij. Zelfs de kleinste rimpel ben je wakker in de kleine uurtjes. Dan zijn mijn armen geplaatst op een kleine kussen, iets weg van mijn lichaam met de ellebogen gebogen. Mijn benen zijn geplaatst in een kikker positie. We verheffen mijn onderbenen met een bedlift (orthopedisch bed), of u kunt gebruik maken van kleine kussens. Vervolgens buig de knieën naar buiten, zodat de benen open zijn en de onderbenen en voeten rusten op hun kant.

U kan experimenteren met het niveau van u gewrichten die worden gebogen om uw maximale niveau van comfort te vinden. Met de combinatie van een goed matras en een goede positionering, kun je eindelijk genieten van een ononderbroken goede nachtrust.

 

Vertaling: Rudy De Graeve

Bron: The Exchange

Share