In relatie treden met de ALS gemeenschap

05-08-2011

Er is een nieuw sociaal netwerk genaamd dimmi (Italiaans voor “zeg me”) dat mensen die geraakt zijn met een gemeenschappelijke kwaal of oorzaak in relatie doet treden en samenbrengt door hen een ingebouwde steun van gemeenschap te verstrekken. Het kan overweldigend en isolerend werken als je moet omgaan met een ziekte die zoveel ingrijpt in het leven als ALS. Dikwijls hebben mensen het gevoel dat ze nergens heen kunnen. Dimmi bevorderd genezing doorheen conversaties voor gebruikers. Terwijl zij die zorg zoeken, uitkijken voor hulp en zorgverstrekkers hulp wensen te verschaffen.

Terwijl dimmi en Facebook gelijkaardige sociale interactieve elementen delen - gebruikers kunnen profielen scheppen, beelden en video's plaatsen, en communiceren - is hun doel heel verschillend. dimmi heeft een doelmatige of op oorzaak gerichte gemeenschap, waar persoonlijke, een-tot-een communicatie de sleutel is als interactie met anderen die kunnen bijdragen tot de genezing voor gebruikers.

dimmi vervolledigt andere online sociale bronnen die de ALS gemeenschap doorgaans gebruikt, zoals Lotsa Helping Hands, gebruikt door de familie doorheen The Association Care Connection, een site die familiale zorgverstrekkers steunt door macht te geven aan diegene rondom hen om te helpen bij het uitvoeren van dagelijkse taken die bemoeilijkt kunnen worden wanneer je geeft om een geliefde met een slepende ziekte.

dimmi werd in het leven geroepen door de Carrington familie uit Lynchburg, Va, van wie de zoon, de broer, de vader en de vriend van Dick Carrington aan ALS stierven. Hij weet wat het is als je je geïsoleerd voelt en nergens hebt om naartoe te gaan. Als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over dimmi en om deel te nemen in deze online gemeenschap, bezoek dan dimmi.com

Zij die geïnteresseerd zijn om vandaag deel te nemen in een Beta Group kunnen ook contact opnemen met caio.peluffo@dimmi.com

 

Vertaling: Eric De Keyser

Bron: The Exchange

Share