Drie labo medewerkers van de A.L.S. project ontvangen de prestigieuze stamcel

18-02-2014

Tijdens de eerste zeven jaar, heeft Jenifer Estess van het A.L.S. Project voor stamcelonderzoek instrumenten ontwikkeld, ondermeer iPS-technologie en hoog productieve geneesmiddel screening voor ALS en deze gedeeld met andere onderzoekers wereldwijd.

Net zo belangrijk is echter dat het A.L.S. Project laboratorium uitgegroeid is tot een centrum voor de opleiding van nieuwe generaties wetenschappers en voor het toelichten van ALS en stamcelonderzoek aan het brede publiek. Een belangrijk resultaat is dat alle drie de afgestudeerde en gepromoveerde artsen - PhD- studenten die met succes hun doctoraat thesis verdedigden - Gist Croft, Bethany Johnson - Kerner, en Derek Oakley - werden bekroond met de prestigieuze Brunie Prijs voor Neuronaal Stamcel Onderzoek, uitgereikt aan die graduaatstudent van de Columbia Universiteit wiens onderzoek ons het meest begrip bijbracht over de biologie van de stamcel of diens therapeutisch potentieel.

Het A.L.S. Project is fier om deze excellente wetenschappers en de andere uitzonderlijke onderzoekers in dit lab te ondersteunen, onder wie een postdoc die aan een universiteit in Zweden werd aangesteld, en verschillende lab medewerkers die tot het meest prestigieuze arts - PhD en resident programma werden toegelaten, en meer dan vijftien middelbare scholieren en studenten die hun eerste ervaring met stamcelonderzoek hadden in dit lab.

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Project A.L.S.

Share