Vorming

Share

Wat houdt de vorming in?

Op een vormingsmoment verzorgd door de ALS Liga, krijgt u een antwoord op al uw vragen.

De voordracht wordt gegeven door een ervaringsdeskundige aan de hand van een diavoorstelling en duurt ongeveer 2 x 45 minuten.

De deelnemers ontvangen een ALS informatiepakket.

Voor wie is deze vorming?

Deze vorming kan iedereen organiseren die interesse heeft om meer te vernemen over deze zeer progressieve en vreselijke ziekte.

Maar ook hulpverleners zoals artsen, verplegend personeel, ergotherapeuten, logopedisten, … krijgen hierdoor een stapje voor als een patiënt zich meldt voor begeleiding en verzorging.

Kostprijs?

De standaard presentatie bedraagt 250 euro.

Voor meer specifieke voordrachten wordt vooraf de prijs bepaald.

Waaraan wordt deze bijdrage besteed?

1. Ondersteuning van het ALS-onderzoeksfonds       A cure for ALS

2. ALS bekend maken bij het grote publiek, want maar al te vaak is de onbekendheid nog de grootste tegenstander.       Bekendheid ALS in de maatschappij...

Interesse?

Contacteer ons secretariaat.

Opgelet: de aanvragen moeten minstens 1 maand op voorhand worden gedaan.

 

E-cursussen ALS

Het ALS Centrum Nederland biedt drie online cursussen aan over ALS. Deze cursussen zijn ook interessant voor Belgische ALS verpleeg- en zorgkundigen.

E-cursus ‘Introductie ALS’:  

Prijs: gratis

Duur: 90 min

Inhoud: Deze cursus behandelt de oorzaak, symptomen, behandelingsmogelijkheden en erfelijkheid van en cognitieve problemen en gedragsverandering door ALS

E-cursus ‘Verslikken bij ALS’

Prijs: 25 euro

Inhoud: Deze cursus behandelt de normale en afwijkende slikfunctie, symptomen van een verminderde slikfunctie, en wat te doen als een ALS-patiënt zich ernstig verslikt.

E-cursus ‘Herkennen van irreële ziektepercepties, emotionele ontregeling en cognitieve of gedragsveranderingen bij patiënten met ALS’

Prijs: 25 euro

Inhoud: Deze cursus behandelt gedachten en denkbeelden die de patiënt en de mantelzorger over ALS hebben en de emotionele gevolgen van de diagnose ALS.  Daarnaast leert deze cursus hoe de zorgverlener meer inzicht kan krijgen in de hulpvraag van de patiënt. Ook worden de mogelijke cognitieve- en gedragsproblemen als gevolg van ALS besproken.

Meer info over de e-cursussen - Klik hier

Kalender

  •  
  • 1 van 3

Bekijk alle activiteiten

Acties / Doneren

 

Danke, Spenden, ALS

Facebook Feed

Facebook feeds