ViroMed krijgt toestemming van USFDA voor fase 2-klinische tests van ALS-behandeling

21-10-2016

Viromed kondigde op 4 oktober aan dat het toestemming heeft gekregen van de US Food and Drug Administration (Voedsel- en Geneesmiddelenagentschap van de VS) om de fase 2-klinische tests op te starten van VM202, de behandeling van amyotrofische laterale sclerose van deze onderneming.

De gentherapie die werd ontwikkeld door de Zuid-Koreaanse farmaceutische onderneming werd door de USFDA geclassificeerd als weesgeneesmiddel tijdens de fase 1-klinische tests omdat ze efficiënt werkte bij ALS-patiënten. De fase 2-test zal naar verwachting 9 maanden duren en er zullen 84 patiënten aan deelnemen.

Het enige door de USFDA goedgekeurde geneesmiddel voor de progressieve neuromusculaire ziekte is tot nog toe Rilutek, dat op de markt wordt gebracht door Sanofi, een Franse farmaceutische onderneming.

ViroMed, innovative, treat, untreatable, gebouwen

(ViroMed werkt onvermoeibaar aan de creatie van innovatieve geneesmiddelen om het onbehandelbare te behandelen)

Een woordvoerder van Viromed voegde hieraan toe dat men ervan uitgaat dat VM202 de levensverwachting zal verlengen en de controle over het lichaam bij ALS-patiënten zal verbeteren.

VM202 wordt ook getest als geneesmiddel voor diabetische neuropathie. De klinische tests ervan zitten in de VS in hun derde fase om de mogelijkheden op dit vlak verder na te gaan.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: The Investor

26-05-2016 - VM202 voor ALS goedgekeurd door FDA voor snelle ontwikkeling

17-12-2015 - Nieuwe gentherapie behandeling van ViroMed toont mogelijke verbetering

Share