Universiteit van Tokai in Japan lanceert interdisciplinair Micro/Nano-Technologiecentrum (MNTC) voor onderzoek gebaseerd op polymeer-nanosheets

04-10-2016

De Universiteit van Tokai in Japan lanceert haar Micro/Nano-Technologiecentrum (MNTC), de baanbrekende en goed van fondsen voorziene wereldwijde draaischijf van de universiteit voor internationaal interdisciplinair onderzoek gebaseerd op de synthese, functionalisering en biomedische toepassingen van polymere ultradunne lagen (die vaak nanosheets worden genoemd).
 

Polymer, nanosheet

Conventioneel fabricageproces van een polymeer-nanosheet

Nanosheets ontwikkeld door Yosuke Okamura vormen de basis voor ons onderzoek aan het Micro/Nano-Technologiecentrum (MNTC).

Het belang van het baanbrekende onderzoek aan het MNTC werd onderstreept doordat het Nikon Imaging Research Center (Nikon Beeldonderzoekscentrum) zich vestigde aan de Universiteit van Tokai.


Hiratsuka, Japan 

De Universiteit van Tokai in Japan lanceert het interdisciplinair Micro/Nano-Technologiecentrum (MNTC) voor onderzoek gebaseerd op polymeer-nanosheets.

De Universiteit van Tokai in Japan lanceert haar Micro/Nano-Technologiecentrum (MNTC), de baanbrekende en goed van fondsen voorziene wereldwijde draaischijf voor internationaal interdisciplinair onderzoek gebaseerd op de synthese, functionalisering en biomedische toepassingen van polymere ultradunne lagen (die vaak nanosheets worden genoemd).

Micro/Nano-Technologiecentrum, Universiteit van Tokai

"De polymeer-nanosheets die werden ontwikkeld door Yosuke Okamura vormen de basis van ons onderzoek aan het Micro/Nano-Technologiecentrum (MNTC)", zegt Rio Kita, een van de acht prominente MNTC-onderzoekers. "Er zijn drie hoofdgroepen, respectievelijk gespecialiseerd in fabricage en synthese, experimentele concepttests en diepgaande analyse en modellering."

Afgezien van de groepsleiders maken ook sterk gemotiveerde jonge wetenschappers uit Japan en het buitenland deel uit van het team aan het MNTC. In het onderzoek aan het MNTC wordt de expertise samengebracht uit een brede waaier van specialismen, zoals natuurkunde, werktuigkunde en geneeskunde.

Recente doorbraken:

- Ontwikkeling van een proces om grote oppervlakten van nanosheets te produceren, met afmetingen van 10 cm x 50 m. Deze rol-tot-rol-massaproductie van nanosheets en de functionalisering ervan gebeurt met een 'microgravure'-printsysteem om de oppervlakken ervan te functionaliseren. Deze benadering maakte de productie mogelijk van nanosheets van 50.000 cm2, vergeleken bij 314 cm2 met behulp van spincoating.
- Microfluïdische apparaten voor de ontwikkeling van ziektemodellen voor Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en trombose, zonder experimenten en ingrepen op dieren.
- De fabricage van holle naalden van titanium met een buitenste diameter van minder dan 50 micrometer en gefunctionaliseerd om dienst te doen als bedieningsorganen en sensoren.
- Celanalyse met behulp van een MiSeq DNA-sequencer voor een beter begrip van celdifferentiatieprocessen.
- 'Nanoverpakking' van cellen met zowel poreuze als niet-poreuze nanosheets voor levensechte celbeeldvorming.
- Analyse van het effect van mechanische, elektrische, magnetische en thermale stimuli op nanosheets.

Het MNTC is een in alle opzichten een interdisciplinair centrum met internationale wetenschappers. "We nodigen sterk gemotiveerde wetenschappers uit om deel te nemen aan onze zoektocht naar levensechte toepassingen van nanosheets die werden ontwikkeld door onze staf", aldus Kita. "Het belang van het pioniersonderzoek aan het MNTC werd onderstreept doordat het Nikon Imaging Research Center (Nikon Beeldonderzoekscentrum) zich vestigde aan de Universiteit van Tokai. Het Nikon Imaging Research Center herbergt de meest recente optische instrumenten die werden geproduceerd door Nikon en is vrij toegankelijk voor alle onderzoekers van de Universiteit van Tokai en daarbuiten. Bovendien staat het open voor opleidings- en opvoedingsdoeleinden."

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: PRWeb

Share