Neuralstem kondigt de publicatie aan van de celoverleving van de lange termijn fase I ALS-studie met NSI-566 in het tijdschrift "Annals Of Clinical And Translational Neurology"

13-11-2014

Studie concludeert dat NSI-566 cellen tot maximaal 2,5 jaar na de transplantatie overleefden

GERMANTOWN, MD, ben--Neuralstem, Inc. kondigde de publicatie aan van de evaluaties van de resultaten van de lange termijn overleving en differentiatie van de NSI-566 getransplanteerde menselijke -van ruggenmerg afgeleide- neurale stamcellen (HSSC) in het vakblad Annals Of Clinical And Translational Neurology (toegang nu beschikbaar). De studie concludeerde dat de HSSCs van de Neuralstem fase I NSI-566 tot maximaal 2,5 jaar na transplantatie overleefden in zes van de ALS fase I studie patiënten. Dit was de allereerste klinische studie goedgekeurd voor HSSCs transplantatie in het ruggenmerg.

In het artikel, "Analyse van de overleving van de greffe in een stamcel transplantatie studie in ALS," vonden de onderzoekers geen correlatie tussen DNA inhoud en overlevingsperiode na de immuunsuppressiva waren stopgezet. Deze gegevens tonen aan dat getransplanteerde HSSCs gedurende een langere periode, zelfs in afwezigheid van immuunsuppressie, kunnen overleven. Dit suggereert dat continue immuunsuppressie niet noodzakelijk is voor het voortbestaan van de getransplanteerde cellen. Alle zes patiënten in deze publicatie kregen NSI-566 cellen als onderdeel van de klinische studie, maar overleden later aan hun ziekte of aan andere oorzaken. Met behulp van geavanceerde imaging technologie, werd NSI-566 DNA geïdentificeerd in alle gevallen. Het percentage van donor DNA varieerde van 0.67% tot 5.04% van totale DNA. De eerder gepubliceerde fase I resultaten van Neuralstem hadden aangetoond dat NSI-566 celtherapie veilig was en goed verdragen werd.

"Het succes van onze therapie is gebaseerd op het feit dat onze cellen kunnen overleven op de lange termijn en zich kunnen differentiëren, de neurotrofe ondersteuning in het ruggenmerg fungeert als 'voeding voor' de eigen motor neuronen van de patiënten die worden aangevallen door de ziekte," zei Karl Johe, PhD, Neuralstem’s Chairman en Chief Scientific Officer. "Deze nieuwe studie geeft een elegante demonstratie van het feit dat de NSI-566 cellen op lange termijn overleefden en zich differentieerden zoals verwacht, de belofte inhoudend als neuroprotectieve, en neurorestoratieve, behandeling voor ALS en andere neurodegeneratieve aandoeningen."

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: CNNMoney

 

 

Share