MediciNova kondigt aan dat de FDA een weesgeneesmiddelentoewijzing heeft toegekend aan MN-166 (ibudilast) voor amyotrofische laterale sclerose

22-10-2016

LA JOLLA, Calif., MediciNova, Inc., een biofarmaceutische onderneming, kondigde vandaag aan dat de U.S. Food and Drug Administration (FDA, Voedsel- en Geneesmiddelenagentschap van de VS) een weesgeneesmiddelentoewijzing heeft toegekend aan MN-166 (ibudilast) voor de behandeling van amyotrofische laterale sclerose (ALS).

Yuichi Iwaki, MD, PhD, Voorzitter en Chief Executive Officer van MediciNova, Inc., leverde het volgende commentaar: "We zijn verheugd dat we een weesgeneesmiddelentoewijzing krijgen voor MN-166 voor ALS, een zeldzame ziekte waarvoor riluzol op dit moment de enige goedgekeurde behandelingsoptie is. Momenteel zijn we bezig met twee klinische tests om MN-166 te evalueren voor ALS. Dit gebeurt in samenwerking met onderzoekers aan het HealthCare System's (CHS) Neuromuscular/ALS-MDA Center van Carolina (Het Neuromusculair/ALS-MDA-centrum van het Gezondsheidszorgsysteem van Carolina) en aan het Massachusetts General Hospital (Algemeen Ziekenhuis van Massachusetts). MN-166 vertoonde positieve trends bij de tussentijdse efficiëntiegegevens van de halftijdse studieanalyse van de CHS Neuromuscular/ALS-MDA Center-studie. Deze tussentijdse gegevens werden voorgelegd aan de FDA om de wetenschappelijke motivering te verantwoorden voor een weesgeneesmiddelentoewijzing om de medische basis vast te leggen voor het gebruik van MN-166 (ibudilast) voor ALS."

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: GlobeNewswire

Share