FDA geeft snelle voorrang aan ALS-stamcel therapie

21-10-2014

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de snelle voorrang (of ‘fast track’) status toegekend aan een potentiële therapie met stamcellen voor Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), of motor neuron ziekte. De behandeling, een toepassing met gewijzigde stamcellen uit beenmerg van patiënten, wordt ontwikkeld door het Israëlische biotechnologiebedrijf BrainStorm Cell Therapeutics, en is momenteel bezig met een klinische studie in de middelste fase van ontwikkeling.

Het FDA fast track programma streeft naar verbeterde toegang voor patiënten tot nieuwe therapieën wanneer de huidige behandelingsopties ontoereikend zijn.

Brainstorm’s chief executive Dr Tony Fiorino verklaarde aan Reuters: 'De toewijzing van de fast-track status door de FDA is een erkenning voor de onvervulde medische noodzaak in ALS'

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: BioNews

FDA verleent Fast Track toewijzing aan NurOwn voor de behandeling van ALS

BrainStorm Cell Therapeutics Inc. kondigde vandaag aan dat de FDA NurOwn ™ als een Fast Track product aanduidt voor de behandeling van ALS. Het FDA Fast Track programma is ontworpen voor het versnellen van de herziening van de dossiers van medicaties voor ernstige aandoeningen en onopgeloste medische behoeften door meer vergaderingen en communicatie met de FDA. Een fase 2 klinische studie van NurOwn ™ is nog steeds deelnemers aan het recruteren in de VS. Deze fase 2 studie moet analyseren of deze therapie al dan niet een doeltreffende aanpak is om ALS te behandelen.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: BrainStorm Cell Therapeutics

Share