Cytokinetics voltooit de rekrutering van VITALITY-ALS, een fase 3 klinische studie met Tirasemtiv bij patiënten met ALS.

18-08-2016

Resultaten te verwachten in de tweede helft van 2017; begin van open-label extensie studie in het vierde kwartaal van 2016  

(Ingekorte versie)

South San Fransisco, California, 2016 (Globe Newswire) -- Cytokinetics, Inc. kondigde vandaag de voltooiing aan van de rekrutering van patiënten voor VITALITY-ALS (ventilatie onderzoek van Tirasemtiv en beoordeling van longitudinale indicatoren in ALS na een jaar behandeling), een internationale fase 3 klinische studie van Tirasemtiv bij patiënten met ALS. VITALITY-ALS is ontworpen om de effecten van Tirasemtiv versus placebo op de langzame vitale longcapaciteit (SVC) en andere metingen van spierkracht bij patiënten met ALS te beoordelen. VITALITY-ALS rekruteerde meer dan 700 patiënten in 81 centra in 11 landen. Resultaten uit deze studie VITALITY-ALS zijn te verwachten in de tweede helft van 2017. Het bedrijf kondigde ook aan dat de rekrutering in de open-label extensie studie van VITALITY-ALS naar verwachting zal beginnen in het vierde kwartaal van dit jaar.

"Voltooiing van de rekrutering voor VITALITY-ALS markeert een belangrijke mijlpaal voor Cytokinetics en ook voor de ALS-gemeenschap en een belangrijke stap in het bevorderen van wat het eerste potentieel nieuw medicijn voor mensen met ALS in meer dan 20 jaar zou kunnen zijn," zei Fady I. Malik, MD, PhD, Cytokinetics 'Executive vice president, Research & Development. "We willen onze dank betuigen aan de toegewijde onderzoekers en klinische studie coördinatoren die de studie uitvoeren alsook de patiënten met ALS en hun verzorgers die deelnemen. We kijken er al naar uit om de resultaten in de tweede helft van 2017 te rapporteren."

 

Vertaling: David Franco

Bron: Cytokinetics

27-05-2016 - Updates van Biogen en Cytokinetics over 2 nieuwe klinische ALS-studies

Share