ALS klinische studie met 12-maanden Edaravone : gegevens gepresenteerd op het 27ste Internationaal ALS/MND symposium

15-12-2016

OSAKA, Japan, Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (maatschappelijke zetel: Osaka; Voorzitter & directeur, CEO: Dr. Masayuki Mitsuka) presenteerde gegevens die aantonen dat patiënten met amyotrofische laterale sclerose (ALS) die edaravone intraveneus toegediend kregen in 10-14 daagse cycli gedurende 48 weken, aanzienlijk minder functioneel verlies, gemeten met de ALS functionele score schaal-herziene versie (ALSFRS-R), ervaren hebben. De gegevens werden gepresenteerd tijdens het 27ste Internationaal Symposium in ALS/MND in Dublin, Ierland.

In de 48weken-durende studie, werd een 24weken-durende dubbelblinde placebo-gecontroleerde fase gevolgd door een 24weken-durende open label actieve behandeling fase. Gegevens die eerder in 2016 zijn gepresenteerd tijdens de jaarvergadering van de American Academy of Neurology, toonden dat edaravone het eindpunt van de primaire werkzaamheid van gemiddelde verandering van de ALSFRS-R op 24 weken haalde. De frequentie van ernstige ongewenste bijwerkingen was vergelijkbaar met die van placebo.

"Deze bevindingen suggereren dat interventie met edaravone een behandelingsoptie kan zijn voor mensen die leven met ALS, wanneer de therapie onmiddellijk wordt gestart," zei Joseph M. Palumbo, MD, Vice President, Medical Sciences en Translationeel onderzoek, van Mitsubishi Tanabe Pharma Development America, Inc.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: PR Newswire

Share