Maas Biolab verkrijgt een patent voor zijn Wereld Cyclosporin Hersenformule

10-05-2011

Maas Biolab verkreeg een United States Patent 7,446,093, een Europees Union Patent 1,091,750 en Patenten in India, Canada en Nieuw-Zeeland voor zijn Mitogard® cyclosporin formules. Mitogard® werd ontworpen voor het behandelen van het centraal zenuwstelsel bij neurodegeneratieve aandoeningen, meer bepaald voor Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Het patent heeft betrekking op het gebruik van cyclosporin bij DMSO formuleringen voor neurobeschermende en immunosuppressie via cerebrospinale vloeistof (CSF), door vasculaire, nasale en pulmonale toediening. De 19 Europese landen zijn onder andere Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zweden en Zwitserland.

De formulering van cyclosporin is een gecombineerde uitdaging, omdat het in water oplosbaar is. De oplossing van Maas Biolab is de cyclosporin-oplossende hulpstof dimethyl sulfoxide (DMSO) die een lage toxiciteit heeft,lage viscositeit voor gemakkelijke inspuitbaarheid, en chemisch verenigbaar met de componenten zoals CSF pompen, poorten en katheters. Watervrije Mitogard® op volle sterkte heeft een lage viscositeit en een lange termijn stabiliteit tijdens het gebruik van pompen.

Cyclosporin gaat niet door de intacte bloed-hersenbarrière. Neurochirurg en CEO van Maas Biolab, Marcus Keep, M.D., creëerde Mitogard® om de bloed-hersenbarrière te omzeilen met een direct CSF infuus van cyclosporin om het tot in het ruggenmerg en hersenen van ALS patiënten te krijgen. Cyclosporin is een krachtig neurobeschermend middel bij het G93A muismodel van ALS, die vertoonde vertraging van verlies van motorneuronen en verlamming. Langdurige therapie met een zeer lage dosis CSF cyclosporin is naar verwachting niet systematisch immunosuppressief of neurotoxisch. Maas Biolab heeft een FDA goedgekeurd weesgeneesmiddel voor de behandeling van ALS, namelijk cyclosporin,en is een NIH-gefinancierde dierstudie aan het uitvoeren met betrekking tot toxiciteit van Mitogard®.

Vertaling: Jan Van der Veken

Bron: ALS Independence

Share