Sangamo zegt dat de eerste gegevens van ALS studie positief zijn

20-01-2010

Sangamo Biosciences Inc zei woensdag dat de eerste gegevens van een klinisch testonderzoek aantonen dat een kandidaat medicament voor ALS de spierfunctie van patiënten verbeterde.

Patiënten die werden ge-injecteerd met het medicament SB-509 hadden twee keer zoveel kans op het hebben van een verbeterde spierfunctie, zei Sangamo. Het bedrijf rapporteerde dat 32% van de patiënten welke SB-509 ontvangen hadden een verbeterde spierfunctie hadden, vergeleken met 17% van de patiënten die de standaard behandeling kregen.

In totaal 19 patiënten kregen twee injecties met SB-509, en 6 hadden betere resultaten op het einde van de vier maanden durende studie. Sangamo zei dat 153 patiënten controle medicamenten kregen, en dat 26 daarvan een significante verbetering hadden. Spierfunctionering werd ge-evalueerd door het manueel testen van 34 spieren.

Amyotrofische Laterale Sclerose is een ziekte welke motorzenuwcellen aanvalt en doodt, wat leidt tot zwakte en onbekwaamheid bij de patiënten om hun vrijwillige spieren te gebruiken.

Sangamo is ook bezig om SB-509 te testen als een behandeling voor diabetische neuropathie. Het werd ontwikkeld met de zinkvinger eiwit technologie, welk er op gericht is om delen van genen buiten werking te stellen.

Vertaling: Erika Mackelberghe

Bron: ALS Independence

Share