Treeway kondigt licentie en samenwerkings-overeenkomst met uniQure aan om een GenTherapie voor amyotrofische laterale sclerose (ALS) te ontwikkelen

15-01-2015

Rotterdam, - Treeway B.V., opgericht door ondernemers Bernard Muller en Robbert Jan Stuit, beiden gediagnosticeerd met ALS, heeft een samenwerking aangekondigd met uniQure N.V., een toonaangevend bedrijf in gentherapie (NASDAQ: QURE), voor de ontwikkeling van een gentherapie als behandeling voor ALS.

Onder de voorwaarden van de licentie- en samenwerkings- overeenkomst, heeft uniQure Treeway een exclusieve licentie verleend op vlak van het intellectueel eigendom van uniQure’s relevante AAV5 virale vector en GDNF ( neurotrofe factor uit gliale cellen afgeleid). Treeway is verantwoordelijk voor de preklinische en klinische ontwikkeling van de ALS gen- therapie behandeling. uniQure zal Treeway productiecapaciteit verlenen en verder samenwerken met Treeway op vlak van ALS gentherapie ontwikkeling. Treeway en uniQure zullen samen elke resulterende ALS gentherapie commercialiseren binnen de geografische rechten voor commercialisatie zoals toegewezen aan elk van beide bedrijven. Financiële details van de overeenkomst werden niet verstrekt.

Inez de Greef, CEO van Treeway, is zeer verheugd over deze overeenkomst over de licentie, samenwerking en co-marketing omdat die een belangrijke mijlpaal betekent in de uitvoering van Treeway’s missie om ALS therapie te ontwikkelen. " Gentherapie is een innovatieve en haalbare technologie voor het ontwikkelen van een ALS therapie en heeft het potentieel om het ziekteverloop van ALS te veranderen. Een samenwerking tussenTreeway en uniQure zal deze ontwikkeling versnellen door twee unieke bedrijven samen te brengen," zegt Mevr. de Greef.

Jörn Aldag, CEO van uniQure, voegt eraan toe: "Wij zijn onder de indruk van de enorme energie en wilskracht van de oprichters van Treeway bij het zoeken naar een remedie voor ALS. Wij geloven dat door het combineren hun knowhow van de ziekte en uniQure’s gen therapie platform en expertise, we gezamenlijk een stap vooruit kunnen zetten in de manier waarop ALS in de toekomst behandeld zal worden ".

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Treeway

Share